Bir önceki yazımda Türkiye’deki kamp yerlerini tanıtmaya başlamıştım. Yazının ilk kısmında deniz kenarı, daha çok yazlık olan kamp yerlerinden bahsettim. Bugünkü yazımda ise sizlere daha alternatif ve yılın nispeten soğuk zamanlarında da kamp atıp keyif alabileceğiniz yerleri listeleyeceğim.
Umarım yararlı bulur ve keyifle okursunuz.
YEDİGÖLLER, BOLU
Muhteşem bir doğal güzelliğin içinde kamp yapmak isterseniz bu milli park tam size göre. Baharı ayrı güzel, kışı ayrı güzel. Burada tesis yok, hazırlıklı gitmenizi öneririm, ayrıca ateş yakmak da yasak. Su, WC, aydınlatma ve piknik masaları mevcut. Bakir ve turistik olmayan bir bölge, çok iyi değil mi?
BALIK GÖLÜ, ARTVİN
Balık Gölü turistik değil. Genelde insanlar Artvin’de kamp atmak için Karagöller’i tercih ediyor, burayı herkes bilmez. Doğayla iç içe kamp atmak için en güzel yer. Doğayla iç içe dediğim için hazırlıklı gidin. Yiyecek, alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak yerler bulunmuyor.
BORÇKA KARAGÖL, ARTVİN
Artvin’e geldiysek yine burada devam edelim. Borçka Karagöl, kampçılar bilir, meşhur bir yerdir. Göl kenarında çadır deneyimi için Türkiye’deki en güzel nokta, bu nedenle biraz kalabalık. Aynı zamanda yöre halkı piknik alanı olarak bu bölgeyi tercih ettiği için, haftasonları daha da kalabalık olabiliyor. Kalabalığa rağmen bu muhteşem doğa deneyimi yaşamanızı öneririm.
ŞAVŞAT KARAGÖL, ARTVİN
Yine Artvin’deyiz ancak bu sefer Şavşat Karagöl’de. Yine burada da çadırınızla konaklayacağınız yerler var, bungalovlar var, karavan için de uygun bir alan. Burada saçma bir durum var ne yazık ki, gölü yolla çevrekemişler bu sebeple çadırı yok kenarına atabiliyorsunuz, gölle çadırınız arasından yol geçiyor. Yine de sakin ve güzel bir kamp alanı, kalmanızı tavsiye ederim.
ALADAĞLAR, NİĞDE
Rotamızı karadeniz’den İç Anadolu’ya çevirdik ve Niğde’ye geldik. Aladağlar genel anlamıyla her yerine çadır atmaya çok müsait ama tesis isterseniz de Aladağlar Camping Bungalow var, yine karavan, çadır ve bungalov seçeneklerinden birinde konaklayabilirsiniz. Burası çok geniş bir kamp alanı o yüzden kalabalık olmuyor pek, ben bu yönünü çok seviyorum. Trekking ve dağ tırmanışı severler burayı tercih ediyor genelde, tesiste kafe de var.
DEDEGÖL DAĞI, ISPARTA
Doğal ve bakir bir alan, geniş br kamp alanı var, istediğiniz gibi urabilisiniz çadır alnınızı, gece çökünce inanılmaz güzel oluyor. Belki çeşmeye yakın bir yer kapabilirseniz avantajınıza olabilir çünkü tesis yok, bak,r bi yer. Genelde dağcılar ve trekking tayfsı var, benm keyif aldığım bölgelerden bir tanesi.
TORKUL GÖLÜ, DÜZCE
Burası çok güzel ve doğal bir göl. Sazlık alanı var, gelincikler açıyor, bayağı tatlı. Burası da tesis olmayan bir alan ama merkeze yaklaşık 30km. Merkezden ihtiyaçlarınızı yanınıza alarak gitmenizi tavsiye ederim. Telefon da çekmiyordu ben en son kamp attğımda, ama her zaman dediğim gibi, şehirden uzaklaşma ve doğayla bütünleşmek için çok çok ideal, iklimiyle doğasıyla mükemmel bir yer.
YENİCE ORMANLARI, KARABÜK
Burada bulunan Eğriova Göleti çevresinde kamp kurabilirsiniz. Anck tesis yok, bu sebeple yiyecek açısından tedarikli gitmenizi öneriyorum. Yakınlarda çeşme de yok, yanınıza bolca su alın. Yazın da olsa oldukça serin bir yer, mutlaka sıcak tutacak ekipmanınız olsun dizi. Ama doğada bir başınıza, çok iyi bir kamp deneyimi yaşayacaksınız. Üşümeye ve aç kalmaya değer her türlü.
ALTIN KAMP, BALIKESİR
Burhaniye bence Balıkesir’in en güzel yeri. Edremit Körfezi’nde bakir bir tatil kasabası Burhaniye, ve doğal güzelliği insanı hemen içine alıveriyor. Altın Kamp ise çok düzgün bir işletme. Ayrıca oteli de var yani ihtiyaç bakımından her türlüsünün karşılandığı bir konaklama yeri burası. Çocuklu ailelerin tercih etmesini öneriyorum.
Yukarıda Türkiye’nin deniz kenarından uzak, doğayla iç içe olabileceğiniz daha bakir kamp alanlarını listeledim. Umarım keyifle tatil yaparsnız.
Sevgiler
Anıl Uzun